Danskerne elsker alkohol til deres smørrebrød. Ja man plejer at drikke stærk spiritus til som snaps og brændevin. Eller det vil sige, man skåler nogle gange undervejs mens man spiser, og der skåler man så i snaps eller brændevin. Men til selve smørrebrødsmadderne, der hører sig selvfølgelig også øl, og danskerne har og er jo også kendt få at nyde en masse øl. Og derfor skal de selvfølgelig også serveres til ens rugbrødsmadder.
Hvornår nyder man snaps og smørrebrød
Snaps og smørrebrød kan danskerne nyde året rundt. Men der er også man der bestiller bord på en restaurant, og det kunne være til en julefrokost eller andet. Og så har man valgt en smørrebrødspakke, og så bliver der selvfølgelig serveret snaps og brændevin til manden.
Det er også en meget kendt koncept ude i den forskellige danske kolonihaveforeninger. Og der er det som regel til frokost når rugbrød kommer på bordet så skal der også lige serveres lidt øl til maden. Og så lige et par små glas med snaps/ brændevin, så man kan holde varmen, hvis det er efterår eller vinter.